Admiraal Helfrichweg 11, 2315 VC Leiden

Artikelen 071 5223791

Van Eijk werkt mee aan Geo week Leidschendam-Voorburg

Van 28 mei t/m 1 juni was de GeoWeek, waarbij leerlingen van 11-13 jaar oud kennis konden maken met de praktijk van geologie, geografie en archeologie. Daarbij was aandacht voor onder andere ondergrond, bodem en grondwater. Een bodemonderzoek is verplicht op nieuwbouwlocaties. Brugklasleerlingen van het Maerlant-Lyceum hebben de bodem onderzocht in de Duivenvoordecorridor, op de bouwlocatie Vlietvoorde. De leerlingen gingen zelf op onderzoek uit, zo hebben ze de grondboor erbij gemaakt en zelf het NAP gemeten. Dit alles gebeurde heel voorzichtig vanwege de weidevogels. Het programma was georganiseerd door Martin van Rijn van de gemeente Leidschendam-Voorburg en tevens lid van de AWLV. Diverse AWLV-leden hebben meegeholpen met het begeleiden van de schoolklassen. Ook medewerkers van Van Eijk, Adverbo, archeologisch adviesbureau RAAP en de vogelbescherming waren aanwezig om de leerlingen van alles te vertellen over hun werkveld.