Admiraal Helfrichweg 11, 2315 VC Leiden

Artikelen 071 5223791

Wat is nou 1 ton CO2?

Zoals jullie weten zijn wij als bedrijf gecertificeerd voor het “CO2 bewustzijn certificaat” Om onze CO2 uitstoot in de gaten te houden bereken we ieder half jaar ons uitstoot, die we de CO2 Footprint noemen. Over het totaal van 2020 hebben we opnieuw alles berekend en hebben wij 191.000 liter diesel verbruikt, een flinke slok! En hoewel dit niet enorm verschilt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (2019) proberen we steeds weer slimmer om te gaan met ons materieel en niet onnodig brandstof te verbruiken. Dat betekent dus blijvend letten op ons rijgedrag en geen machines onnodig laten draaien!

Maar wat is nou 1 ton CO2?

CO2 is op zich een onschuldig gas dat van nature voorkomt. Sterker nog, het is nodig om de aarde op temperatuur te houden. Ook mensen en dieren stoten CO2 uit. Een deel van de uitstoot wordt weer opgenomen door bomen, planten en plankton in zee. Om 1 ton CO2 uit te storen moet je bijvoorbeeld:

  • 6.000 km rijden met een dieselauto
  • 8 keer heen en weer vliegen

Klik hier om het volledige communicatiebericht te lezen.